Finaleavond

Finaleavond van de Nico Hüner Cup 2018 en de Jubileum Cup 2018. Donderdagavond 30 november 2018 werd de finaleavond geopend door onze voorzitter Arno van het Noordende. Hij heette eenieder welkom, en liet het verdere verloop over aan de dienstdoende wedstrijdleider.

Nico Hüner Cup 2018

Op tafel 1 de wedstrijd tussen Bernie de Hoop en Jan Wesselink. Bernie had goede hoop op een winnende afloop, omdat hij na twee spelsoorten ruim voor stond en aan de afsluitende driebanden-sessie kon beginnen. Jan Wesselink had moeite met zowel de spelsoorten Libre als ook de spelsoort Bandstoten. Nadat hij deze had geslecht wist hij een serie van zeven driebanders neer te leggen, en won plotsklaps wedstrijd.

Op tafel 2 werd de wedstrijd tussen onze penningmeester Wim Gerritse en nestor Ronny Salemon gespeeld. Na een spannende partij was het Wim Gerritse die in zijn favoriete spelsoort driebanden, aan het langste eind trok. De verliezersronde tussen Ronny Salemon en Bernie de Hoop werd een prooi voor ons aanstormende talent Bernie de Hoop. De finale tussen Jan Wesselink en Wim Gerritse werd gewonnen door Jan Wesselink, met als verdienstelijk tweede Wim Gerrritse.

Jubileum Cup 2018

Op tafel 3 en tafel 4 zijn de kruisfinales voor de Jubileum Cup 2018 gespeeld. Op tafel 3 gingen we van start met de wedstrijd tussen Frans Bouwens en Jacob Bakker. Frans speelde een solide partij en Jacob kon hiermee geen gelijke tred houden. Frans Bouwens werd hier afgetekend finalist.

Op tafel 4 werd intussen de partij tussen Ton Veldhuis en Ronald Hendriksen gespeeld. Ton was zeer gedreven en liet geen spaan heel van Ronald, die hierdoor erg geïntimideerd het hoofd moest buigen voor Ton. De veriezersfinale tussen Jacob Bakker en Ronald Hendriksen, gaf een licht herstel van het kunnen van Jacob Bakker weer. Jacob werd dan ook de winnaar van deze wedstrijden derde in de competitie van de Jubileumcup. Ronald moet genoegen nemen met een eervolle vierde plaats in deze competitie. De finale ging tussen Ton Veldhuis en Frans Bouwens. Een spannende wedstrijd werd het, want al was het in de 19e beurt 49 caramboles voor Ton tegen slechts 29 caramboles voor Frans, in de 20ste beurt maakte Frans een serie van 14 en kwam daarmee op 43. In de 21ste beurt Maakte Ton Veldhuis zijn 51 caramboles vol, en kon hij slechts afwachten wat Frans Bouwens nog in petto had voor de gelijkmakende beurt. Met een serie van 13 strandde hij in het zicht van de haven. Ton Veldhuis een mooie kampioen van de Jub Cup 2018, en Frans Bouwens behaalde een eervolle tweede plaats. Hierna was het aan onze voorzitter om alle deelnemers te bedanken voor hun inzet, en de finalisten in het bijzonder.