Verslag finaleavond 21 november 2019

Donderdagavond 21 november 2019 stond in het teken van twee finales: de finale van de Nico Hüner Cup en de Jubileum Cup. Op vier tafels werden de wedstrijden gespeeld. Goed om te zien dat bijna alle leden aanwezig waren, en zo hoort het ook!

Nico Hüner Cup

De finalisten waren Henk Bos, Jan Wesselink, Jacob Bakker en Wim Gerritse. Opvallend is dat Jacob voor de derde keer in successie in deze finale stond en Jan er was om zijn titel te verdedigen.

Op tafel 1 speelde Henk tegen Wim waarbij Henk aan het langste eind trok. Op tafel 2 stonden twee eerdere winnaars van de Nico Hüner Cup tegenover elkaar. Met de hakken over de sloot won Jan.

De strijd om de derde en vierde plaats tussen Jacob en Wim eindigde in het voordeel van Jacob. Uit de mond van Wim konden wij de volgende uitspraak optekenen: “Had ik nu maar gewoon die bardienst gedraaid”.

Tijdens de echte finale werd duidelijk dat Jan de cup zo mooi vond dat hij die nog wel een jaar in huis wilde hebben. En daarin is hij geslaagd. Het mooie van Henk is dat hij nu eindelijk eens een van zijn eigen prijsjes mee naar huis mocht nemen.

Jubileum Cup

De finalisten voor de 2019-editie van de Jubileum Cup waren Fred Kuikman en Arno van ’t Noordende als outsiders met Jorg Pol en Frans Bouwens als grote kanshebbers. Hier als kanttekening: Jorg had vooraf al berekend dat een finaleplaats voor hem niet in het bereik lag.

Over de gespeeld partijen kunnen we kort zijn. De vooraf benoemde outsiders bleken dat inderdaad te zijn. In de strijd om de 3e en 4e plaats won onze voorzitter met redelijke ruime afstand. En dat betekent dat de grote kanshebbers het met elkaar aan de stok kregen. Jorg won met overmacht (een hoogste serie van 26 en een gemiddelde van 8.45). De cijfers van Frans logen er ook niet om: hoogste serie 18, gemiddelde precies 4.

De prijsuitreiking

De prijsuitreiking werd in een een-tweetje gedaan door voorzitter Arno en wedstijdleider van dienst Hans. De laatste memoreerde nog dat hij het jammer vond dat het verjaardagsfeest van de vereniging niet door kon gaan omdat de belangstelling miniem was. Henk Bos had ook dit jaar leuke aandenkens gemaakt voor alle deelnemers. Tot slot nog dank aan de penningmeester omdat de consumpties voor rekening van de vereniging kwamen. Een heel mooi gebaar!