10 over rood 2019, een terugblik….

Zo’n kleine 100 biljarters uit de Stedendriehoek bezochten afgelopen week de biljartarena van de biljartvereniging Centraal Beheer. Ze hadden allemaal één doel: eerste worden van het 10 over rood toernooi van Centraal Beheer. Na drie avonden van zenuwslopende voorwedstrijden bleven er 30 spelers over waarvan er 1 op vrijdag 12 april 2019 kampioen zou worden.

De finaleavond

Om half acht precies startten de kwartfinales op twee tafels met 10 deelnemers en een met 9 deelnemers. Met daarbij 5 leden van onze vereniging: Henk Bos, Bernie de Hoop, Willem Ploeger, Gert Vreman en Jan Wesselink. Dus kansen genoeg! Ook die rondes waren zeker net zo spannend als de avonden van de voorwedstrijden. Dat blijk wel uit het feit dat er een aantal zogenaamde barrages nodig waren. Helaas kwamen Gert en Willem niet verder.

Voor de halve finales stonden er 18 deelnemers aan de start. Van deze 18 zouden er 10 doorstromen naar de echte finale. Dus cadeautjes werden er niet gegeven. Want ook bij het biljarten is verdedigend spelen tot een kunst verheven. In deze rondes zorgden de barrages wederom voor de beslissing.

De echte finale

Bij de 10 finalisten waren er van ‘onze jongens’ nog 3 over. De kans was dan aardig groot dat de kampioen daaruit zou komen. Maar dat pakte anders uit: Patrick Schiphorst van biljartvereniging De Hofnar ging er met de eerste plaats vandoor. Bernie de Hoop en Jan Wesselink eindigden op de tweede en derde plaats. Bijzonder is dat ook hier weer een barrage nodig was. Het was zogezegd “retespannend”.

Dank

Het bestuur bedankt alle leden die, op wat voor manier dan ook, geholpen hebben om dit toernooi tot een succes te maken. Volgend jaar weer